Contact
Amis etangs

Onze doelstelling

De vzw “Vrienden van de Vijvers” is eind 2017 opgericht met als doelstelling om de leefbaarheid van de Vijvers van Elsene, de Ter Kamerenabdij en de Koningstuin verder te verbeteren en om de kwaliteit van de inrichting te vrijwaren.

meer weten

Wil u meehelpen de leefkwaliteit in uw buurt te bewaren en te verbeteren? Word lid van Vrienden van de Vijvers (gratis en vrijblijvend).

Nieuws

Good Move Elsene

Good Move Elsene

Conferentie/debatGood Move Elsenemet Yves Rouyet, schepen voor mobiliteit. Maandag 27 Mei 2023 - 19:00 - Studio 1 Flagey   Wij danken u voor uw massale komst op maandag 27 maart naar Studio 1 in Flagey en danken ook burgemeester Christos Doulkeridis en schepen van mobiliteit Yves Rouyet dat zij de tijd hebben genomen om het plan GOOD MOVE in historisch perspectief en in een internationale context aan onze leden uit te leggen. Sommigen van ons zullen vertrekken met het gevoel dat het er vooral om gaat de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren en dat daarvoor compromissen nodig zijn, anderen met het gevoel niet gehoord te worden. In ieder geval hebben we de garantie gekregen dat het proces in Elsene stap voor stap zal worden uitgevoerd met de mogelijkheid om terug te keren als het experiment niet slaagt. Wilt u de conferentie/debat terugzien, gelieve op de link hier te klikken

Meer weten
Elsene van vroeger

Elsene van vroeger

We ontdekten voor u in de Cinematek dit juweeltje uit het begin van de jaren dertig. U ontdekt de Avenue des Nations (Franklin Roosevelt), de Avenue Emile Duray, de Avenue des Klauwaerts, de Etangs, de rue des Eperons d'Or, de plaats Ste. Croix (dat Flageyplein zal worden), rue Malibran en avenue de la Couronne. Zonder mate consumeren ... HIER

Meer weten

Steun ons financieel

Meer weten

Wat kunt u doen?

De vzw Vrienden van de Vijvers bestaat uit omwonenden van de Vijvers van Elsene. Haar doel is de kwaliteit van die uitzonderlijke stedelijke omgeving, die een bron van welzijn en sociale cohesie is, te bevorderen.


Onze vzw bestaat uit vrijwilligers met diverse competentieprofielen en staat open voor iedereen.

Meer weten

Enkele cijfers

  • 5 ha 50 ca Oppervlakte van het gebied
  • 2 ha 5 a Oppervlakte van de grote vijver
  • 15 Plaatselijke fauna
  • 40 Opmerkelijke bomen
  • 1871 Overdracht van de vijvers aan de gemeente