Contact
Amis etangs

Onze doelstelling

De vzw “Vrienden van de Vijvers” is eind 2017 opgericht met als doelstelling om de leefbaarheid van de Vijvers van Elsene, de Ter Kamerenabdij en de Koningstuin verder te verbeteren en om de kwaliteit van de inrichting te vrijwaren.

meer weten

Wil u meehelpen de leefkwaliteit in uw buurt te bewaren en te verbeteren? Word lid van Vrienden van de Vijvers (gratis en vrijblijvend).

Nieuws

Vergadering met de Burgemeester en de Schepenen

Vergadering met de Burgemeester en de Schepenen

We hebben een goede vergadering gehad met de Burgemeester Christos Doulkeridis en de volgende Schepenen : Yves Rouyet, Audrey Lhoest, Romain De Reusme et Nabil Messaoudi We houden binnenkort u op de hoogte met meer nieuws.

Meer weten
Claim the Climate-betoging

Claim the Climate-betoging

Beste Vrienden van de Vijvers, we herinneren ons allemaal deze hete zomer! Elke maand vertelt de KMI ons dat er een seizoensrecord is gebroken! De opwarming van de aarde is nu een voelbare realiteit. Hoe bescheiden onze bijdrage ook is, we kunnen allemaal iets doen door bevoegde instanties aan te sporen om het klimaat tot een prioriteit uit te roepen. Het gaat om onze toekomst, maar ook en vooral die van onze kinderen. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan de apolitieke Claim The Climate-betoging. De betoging wordt gesteund door Leefmilieu Brussel. Trefpunt: 12.00 u. - Station Brussel-Noord claimtheclimate.be

Meer weten

Steun ons financieel

Meer weten

Wat kunt u doen?

De vzw Vrienden van de Vijvers bestaat uit omwonenden van de Vijvers van Elsene. Haar doel is de kwaliteit van die uitzonderlijke stedelijke omgeving, die een bron van welzijn en sociale cohesie is, te bevorderen.


Onze vzw bestaat uit vrijwilligers met diverse competentieprofielen en staat open voor iedereen.

Meer weten

Enkele cijfers

  • 5 ha 50 ca Oppervlakte van het gebied
  • 2 ha 5 a Oppervlakte van de grote vijver
  • 15 Plaatselijke fauna
  • 40 Opmerkelijke bomen
  • 1871 Overdracht van de vijvers aan de gemeente