Contact
Amis etangs

Onze doelstelling

De vzw “Vrienden van de Vijvers” is eind 2017 opgericht met als doelstelling om de leefbaarheid van de Vijvers van Elsene, de Ter Kamerenabdij en de Koningstuin verder te verbeteren en om de kwaliteit van de inrichting te vrijwaren.

meer weten

Wil u meehelpen de leefkwaliteit in uw buurt te bewaren en te verbeteren? Word lid van Vrienden van de Vijvers (gratis en vrijblijvend).

Nieuws

500 maskers voor onze leden

500 maskers voor onze leden

In deze moeilijke tijden blijven we aan u denken.Een van onze oprichters, Edouard Vermeulen van Natan, maakte zo'n 500 herbruikbare maskers die we aan onze leden hebben verspreid. De niet-verspreide maskers werden aangeboden aan de gemeente. De benoeming werd vastgesteld op vrijdag 1 mei, Van 11.00 tot 12.00 uur, voor de Canterbury - 2, Hippodromelaan, waar we u verwachtten in overeenstemming met de sociale instructies.  

Meer weten
Conferentie HENRY VAN DE VELDE, Foto's

Conferentie HENRY VAN DE VELDE, Foto's

Foto's van de gratis conferentie die de Vrienden van de Vijvers organiseren op woensdag 20 november 2020 om 19u30 in Studio 1 in Flagey.  Conferentie wordt gegeven door Kevin Saladé, kunsthistoricus en adjunct directeur van ENSAV La Cambre.  

Meer weten

Steun ons financieel

Meer weten

Wat kunt u doen?

De vzw Vrienden van de Vijvers bestaat uit omwonenden van de Vijvers van Elsene. Haar doel is de kwaliteit van die uitzonderlijke stedelijke omgeving, die een bron van welzijn en sociale cohesie is, te bevorderen.


Onze vzw bestaat uit vrijwilligers met diverse competentieprofielen en staat open voor iedereen.

Meer weten

Enkele cijfers

  • 5 ha 50 ca Oppervlakte van het gebied
  • 2 ha 5 a Oppervlakte van de grote vijver
  • 15 Plaatselijke fauna
  • 40 Opmerkelijke bomen
  • 1871 Overdracht van de vijvers aan de gemeente