Contact
Amis etangs

Onze doelstelling

De vzw “Vrienden van de Vijvers” is eind 2017 opgericht met als doelstelling om de leefbaarheid van de Vijvers van Elsene, de Ter Kamerenabdij en de Koningstuin verder te verbeteren en om de kwaliteit van de inrichting te vrijwaren.

meer weten

Wil u meehelpen de leefkwaliteit in uw buurt te bewaren en te verbeteren? Word lid van Vrienden van de Vijvers (gratis en vrijblijvend).

Nieuws

Feest van de netheid

Feest van de netheid

Met de steun van de Vrienden van de Vijvers organiseert de Gemeente Elsene het feest van de netheid5 oktober 2019 • Heilig-KruispleinStand en animaties van 10.00 tot 17.00 uurVertrek Trashwalk om 14.00 uur Info & inschrijvingen: 02 515 68 04netheid@elsene.brussels Evenement georganiseerd door de dienst Openbare Netheid met de steun van de Vrienden van de Vijvers

Meer weten
TRASHWALK N°3

TRASHWALK N°3

WE RUIMEN ALLEMAAL SAMEN DE OEVERS VAN DE VIJVERS OP ! De Vrienden van de Vijvers (www.xlfriends.be) nodigen u uit op een feestelijke en vrolijke ‘’TRASH WALK’’. Na deze wandeling van dienstbetoon, kunnen de deelnemers samen genieten van een welverdiend aperitiefje. Kom mee op zaterdag 22 juni 2019om 11.00 uur stipt voor de hoofdingang van het Flagey gebouw, Heilig-Kruisplein (naast café Belga).

Meer weten

Steun ons financieel

Meer weten

Wat kunt u doen?

De vzw Vrienden van de Vijvers bestaat uit omwonenden van de Vijvers van Elsene. Haar doel is de kwaliteit van die uitzonderlijke stedelijke omgeving, die een bron van welzijn en sociale cohesie is, te bevorderen.


Onze vzw bestaat uit vrijwilligers met diverse competentieprofielen en staat open voor iedereen.

Meer weten

Enkele cijfers

  • 5 ha 50 ca Oppervlakte van het gebied
  • 2 ha 5 a Oppervlakte van de grote vijver
  • 15 Plaatselijke fauna
  • 40 Opmerkelijke bomen
  • 1871 Overdracht van de vijvers aan de gemeente